NORGES FREMTID?!

Heihei

Nå har jeg endelig satt meg i godstolen min, å er rimelig klar for å sjekke alle mine "internett-gjøremål".
Jeg synes det er blitt helt bak mål at vi, eller i alle fall jeg er så latterlig avhengig av internett. Men, egentlig prater jeg ikke for bare meg selv, gjør jeg? Sånn har hele verden blitt.

Daniel synes allerede at dataen er spennede, og med en gang han får lov å borti den så er det julaften på nytt.

Jeg har forresten et prakteksempel på sitatet over. Det er ikke lenge siden jeg var på besøk hos en bekjent, å hun passet tantebarnet sitt. Når det blir servert middag roper hun på gutten som forresten er 6 år gammel, men han er dessverre opptatt. "Jeg kan ikke komme nå, for det er en jævel som nettopp sprengte hue mitt i fillebiter,  så nå skal jeg drepe han" Det er tydeligvis CS det er snakk om her?! Ikke vet jeg, men jeg blir helt satt ut. Uansett tok det litt tid, å plutselig kommer han ned, setter seg ved bordet, skyver tallerkenen sin litt til side og setter seg godt til rette. Med PC`en på bordet. Det er ikke bare han som "leker" på nettet, det er så mange flere som siter der hele dagene. Jeg vet med meg selv at Daniel ikke skal få sitte dagen inn og ut på internett å spille Cs, Mafia Wars å alt det der. Jeg har selvfølgelig ikke tenkt så veldig langt enda, men Thomas og jeg er veldig enige om at gutten skal få ut å leke. Med ekte mennesker, følelser og egne oppfatninger om verden. Ikke liksomverden på nettet. Kanskje høres jeg ut som en desperat og overbeskyttende mor nå, men det er jeg altså langt i fra. Men, hva om alt skjer på nettet?! Barnet ditt får ikke ordentlige venner, mosjon eller frisk luft. Sitter foran pcn feit og jævlig å spiser take out pizza. Hahaha.
Kommer vår generasjons barn til å få den oppveksten som vi fikk? Være ute, løpe i sølepytter, leke sykkelpoiti rundt i gata, boksen går, gjemsel, ake på akebrett, gå på ski.. Ja, listen er lang. Hvordan kommer fremtiden og internett å bli?! Har du som er mor eller skal bli tenkt noe på dette? Hordan kommer du til å tilrettelegge oppveksten til ditt barn?!

Om vi tenker oss litt om, så er det jo faktisk Norges fremtid det er snakk om.


Stikkord:

11 kommentarer

Elise Hanstveit

08.04.2010 kl.22:40

kjempe fin blogg :)

liizbethkvam

08.04.2010 kl.22:41

Lyst til at flere skal lese og kommentere bloggen din?

gå inn på linken og lag deg en profil.

Det er helt gratis og statistikken din øker kjempe fort.

Tror du meg ikke så gå inn på bloggen min og se hvordan det funket til meg.

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=liizbethkvam

Stine

08.04.2010 kl.22:41

Kjempefin blogg ♥

Besøke vår?

kastem.blogg.no

ohhhmydamn

08.04.2010 kl.22:43

haha, så søt :)

kimbob

08.04.2010 kl.22:50

Vi lekte jo alltid ute når vi var små. Kan ikke si vi har tatt skade av det, heller vært positivt. Så hold kidsa borte fra internett så lenge som mulig, tenker nå jeg :)

Marrjanna

09.04.2010 kl.00:50

Va tider de.. sykkelpoliti, slåball, boksen går, neddi skogen te Bitte osv.. :D

Flotte minna!

Wolverinne

09.04.2010 kl.00:56

merker at jeg lurer på det selv... da jeg var liten herjet vi ute.. ingen mobiler og vi måtte avtale på forhånd eller ringe på for playdates... jeg tror unge vokser opp fortere og fortere ettersom teknologien utvikles.. både på godt og vondt.. de er jo fortsatt barn,,, og skal VÆRE barn...

nemi1992

09.04.2010 kl.02:01

helt enig asso!

jeg husker at første jenta i klassen fikk mobil i 4. klassen. i klassen til søstra mi (9 år yngre) så har de nesten mobil i barnehagen.. tror søstra mi er den eneste jenta i klassen som ikke har egen bærbar PC.. egentlig litt bra, for da er ikke PC'n så interessant for henne:) så hun er iallefall LITT ute:P

Ann Helen Wolverine-Bakk

09.04.2010 kl.08:51

helt enig, Fay. Alexander skal få ha seg UT for å leke. Da synes jeg faktisk det er bedre å gi han en motor å skru på med en gang. Han skal selfølgelig få sitte på dataen, men da bør han gjøre seg fortjent til det, og sitte i en begrenset periode. Men det er rart hvordan verden har blitt. Jeg husker jo så godt hvordan vi lekte da vi var små. Vi løp jo rundt i skogen, over fossen og alle steder. Hvem ville vel i dag sendt en fireåring oppå ei myr for å leke? Jeg ville ikke ha sendt alexander i vei allefall.. men jeg gjorde det jo selv.. så hvorfor har foreldre blitt så skeptiske på lekeplassen? :)

Ingrid

09.04.2010 kl.12:57

eeeenig:)

Kristin

09.04.2010 kl.13:58

Heeeilt enig med deg Fay:) haha, måtte le litt når jeg las innlegget.. Tenker på den landsbyen vi holdt på å lage (vet ikke om du var med på det) men var ihvertfall i skogen nedenfor huset ditt i Hjortåsen.. Å sykkelpoliti, haha:D Slåball husker jeg var kjempemorsomt, av og til ble de voksne med også:D Var tider det gitt.. Jeg er fast bestemt på at mine barn skal få oppleve det samme:)

Skriv en ny kommentar

hits