SELVMORD

Jeg er faktisk nødt til å skrive et innelegg om dette, i og med at alle rundt meg dør som fluer. Jeg synes det er så utrolig synd at folk tar selvmord. Hvorfor ikke spørre om hjelp? Si at du har det vanskelig, og at du er enden nær? Tenk hvor mange som er glad i deg og som ikke skjønner hvorfor?

Jeg synes det er så utrolig EGOISTISK å ta livet av seg selv. Det finnes så mye hjelp her ute man kan få en dag idag, så hvorfor ikke spørre om hjelp? Du tar ikke livet av bare deg selv, NEI, så absolutt ikke. Du tar samtidig livet av alle vennene dine, foreldrene dine, søskene dine. ALLE sitter igjen med en sorg om at nettopp DU er borte. Så er du så egostisk at du tror at så lenge JEG er borte fra denne verden, så er alt greit. DU lider ikke lenger.  
Men du tenker ikke på alle spørsmålene som stilles etterpå, alle tårene som feller kun for deg etterpå, all den tenkingen etterpå. Du har selvfølgelig ikke peiling, for du er allerede dø.
(JA, jeg setter dette på kanten. For er det noe jeg misliker, så er det akkurat dette med selvmord)

Jeg har nå gått skole i Kristiansund i 4 år. Og i løpet av disse årene har jeg gått på samme skole som noen av "kandidatene". Ei kutta seg selv så innmari mye at legene ikke trodde de kunne redde henne, men hun ble heldigvis reddet i siste liten, og idag lever henne av å gå til psykolog, bli henta av mamma eller pappa, og noen følger med henne til alle døgnets timer.

Et år senere hopper en 17 år gammel gutt fra ei bru mitt i byen. Det er vei under brua. Han har det veldig vondt, og sliter med masse. Så han bestemmer seg for å hoppe. MEN, i det han hopper angrer han veldig, og vil ikke annet enn å komme seg trygt oppe på brua igjen. Det er umulig. Han overlever fallet, og ligger på sykehuset i noen timer. Han våkner, kjenner ikke mye følelser i kroppen sin, og det siste han sier til foreldrene sine med gråtkvalt stemme er "Jeg vil ikke dø". To minutter etterpå er gutten dø.


På Mandag mista byen ei fantastisk god venninne.  Hun hadde sagt til noen venner at hun skulle besøke ei venninne (som faktisk er er søstra til kjæresten min) og om ikke de kunne kjøre henne dit. Men før brua sa hun at hun ville slippes av, på grunn av at hun ville gå av seg den rusen hun hadde. Jeanette (som er søstra til Kjæresten) bor på andre siden av brua. Klokken 3 natt til Mandag kjørte det ei jente over brua. Hun såg noe rart, og snudde derfor for å kjøre tilbake. Hun finner da et par sko, og ei veske på toppen av brua. (dette er den høyeste brua i kr.sund) Hun blir redd, og tar med seg tingene å kjører til politiet med dem. Det blir satt i gang en leteaskjon. Og i vannet finner de ei 16 år gammel jente. Hun er død!   
Venner, familie og bekjente sitter igjen med sorgen. Ingen skjønner hvorfor. Hun hadde det vankelig, men hun hadde så mange gode venner som brydde seg om henne. 3 dager før hun tok valget, skrev hun et dikt på nettbyprofilen sin. Vennene skjønner hva diktet betyr nå, men ingen skjønte det før ulykken.
En person skriver: "Utrolig trist dette dagbok inlegget. Utolig leit at ingen skjønte denne teksten før det gikk for langt - at ingen stoppet deg. Her sitter du noen dager før og har det vondt og skriver i dagboken. Hadde de bare forstått det FØR det var forsent. Teksten gir mye mer mening nå i ettertid." Og det er faktisk sant :(
Mange sier hun hadde bestemt seg på forhånd. For Jeanette hadde nemmelig ikke avtalt noe besøk med jenta.
I gjesteboken hennes på nettby står det side etter side etter side med venner som skriver følelsene sine for henne. At de savner henne, at de ikke skjønner noe som helst, og at hun er den nydeligste engelen i himmelen.
minne
Jeg kjente ikke jenta, bare visste godt hvem hun var, men jeg ser hvor mage triste ansikt det nå finnes i byen. Ikke noe kommer til å bli som før. 

Og det er det jeg vil fortelle: DU som har det vondt, DU som sliter med noe inni deg, DU som føler at ingen bryr seg om deg, DU som tror at å ta sitt eget liv er siste utvei; IKKE tenk tanken en gang. Om du ikke vil at vennene dine og familien din skal lide på grunn av deg; BE OM HJELP!!  Vær så snill! Kanskje får du det så mye bedre i etterkant!

17 kommentarer

Frida

21.11.2008 kl.13:18

Självmord är så otroligt tråkigt. Det är synd om den som vill ta självmord om den inte får hjälp, annars så är det synd om de anhöriga. Ibland är tyvärr inte hjälpen man får så bra heller... Men tycker som du att det är egoistiskt. Men det är ett svårt samtalsämne...

FayNatalie

21.11.2008 kl.13:38

Frida: M-m, det er veldig trist. :/Og sant som du sier, det er veldig stort samtaleemne..

Siril W

21.11.2008 kl.14:44

Helt eni me dæ dær Fay...!:)

charlie;)

21.11.2008 kl.15:13

så gæle fælt tema ta aljtså! off... grøsse ved tanken.. Heldigvis har itj æ kjenjt nånj me sånne tanka!

FayNatalie

21.11.2008 kl.16:33

Bertas: Bra :DCharlie: M-m, samme her.. Herreguud.. ha ei vænninne tatt sjølmord, så ha æ vårte lei mæ (selvfølgelig) men dæven døtte æ ha vårte mæst SINT!!

Marie

21.11.2008 kl.16:53

Heehh, vi gjør altid det ;p

FayNatalie

21.11.2008 kl.17:45

Marie: Hmm :D jaja :) Har egentlig ikke noe å si så lenge sangen blir sunget;p

Helene

21.11.2008 kl.17:55

Off, e så trist :-(

FayNatalie

21.11.2008 kl.18:02

Helene: M-m, e det:/

Captain Skarrow

21.11.2008 kl.19:41

Trist.. Sånn der skulla vårre unngått!

Haane

21.11.2008 kl.20:16

e så trist når sånt skjer. æ kjent ho ikke i det hele tatt, men æ bynt å grin da æ fikk hør historia og da æ las det folket hadd skrevve te ho på nettby. æ trur ikke æ hadd takla det vest nånn av venninnan min hadd gjort det samme.

FayNatalie

21.11.2008 kl.20:48

Line: M-m, menne æ å!:/Haane: m-m, det e vældig trist. Nei, ha vænnan min gjort det samme så har æ blitt så sint at æ har itj ord for det. Det e det mæst egoistiske nånn kan gjør spør du mæ!

Captain Skarrow

21.11.2008 kl.22:37

Klem ska du fååå! ;) Ja, æ va dritnervøs altså! :O

Tanja

22.11.2008 kl.09:43

Vi si at det er veldig trist og lese dette men det er jo sant de som slitter klarer kansje ikke altid og si i fra og det er mange fler som burde lese dette innleget. Fikk værtfall meg til og tenke. JEg har heldig ikke mistett noen av denne grunnen enda. Håper det er Ok at jeg kopierer en liten del av innlegget ditt og linker deg til i det innlegget på min blogg, om det ikke er ok kan jeg fjerne det. Kondolerer.:(

Ann Helen

23.11.2008 kl.11:11

Charlie: Kan jo godt hende du har mange venner som har tenkt tanken der mange ganger da, men som heldigvis aldri har gjort noe værre enn å tenke på det (ikke at det er så bra, men det er bedre enn at de faktisk tar livet av seg). Du har helt rett Fay. Selv om livet ikke er så enkelt alltid, så finnes det alltid håp! Et viktig tema du har tatt opp der, som kan være vanskelig å snakke om for de som sliter.

:)

31.12.2008 kl.01:34

det innlegget der satt en støkk i meg altså. du får sagt det på en utrolig bra måte, en måte som får alle til å endre mening (ikke at jeg sitter med slike tanker nei). var utroli bra skrevet iallefall, og hadde alle sammen lest dette, så har det vel ikkevært så mange fler selvmord iallefall, ikke av den måten der. trist og ubeskrivelig ekkelt å tenke på at folk får seg til å gjøre det:(

Fay Natalie

31.12.2008 kl.02:12

Ann Helen: Gått poeng! De som gjør dette går ikke rundt å sier noe til venner og familie. De oppfører seg egentlig helt normalt, det er det som er så ekkelt.. Ingen vet når, hvem eller hvor før det er for sent dessverre!:) : Takker for det! Jeg måtte skrive noe om dette på grunn av at det er noe som "engasjerer" meg. Jeg synes bare det er så utrolig trist at så mange velger å ta denne veien i stedet for å la noen hjelpe. Iallefall i så ung alder som de fleste er i når dette skjer.

Skriv en ny kommentar

hits