HAR DU PRØVD DETTE?

hudsminke554831p

1
. Opphovnede øyne? Har du ikke en øyemaske for hånden, vil en nedkjølt skje(!) ha omtrent samme effekt. Ha to skjeer liggende i kjøleskapet, og legg de på hvert sitt øye i fem minutter. Kjølende og dempende!

2. Hvis du er et sted hvor de har toalettsetepapir på do (sånne til å legge på setet), så funker disse faktisk mot blankhet på nesa eller i panna! De absorberer fukt, og matter ned huden, og kan være en erstatning om du har glemt pudderet.

3. Trenger du å fornye sminken, behøver du ikke nødvendigvis å vaske den vekk for å begynne helt på nytt. Det holder å påføre litt fuktighetskrem, og gni den godt inn i foundationen du allerede har på. Gir et friskere uttrykk, og etterpå kan du ta på pudder for å jevne ut looken igjen.

4. Du kan lage en enkel leirmaske som virker oppstrammende og rensende på huden, med kattesand, av alle ting! Forutsatt at sanden er basert på 100% naturlig leire, kan du blande 2 ss kattesand og litt vann (tilsett gjerne et par dråper olivenolje også), og la den virke på huden i 5-10 minutter før du skyller godt av.

5. Mot kviser og uren hud finnes det hundrevis av kjerringråd og like mange forskjellige erfaringer, ettersom vi ikke har lik hud. Noen eksempler på hva du kan ha rett på kvisen eller problemområdet og la det virke over natten, er tannkrem (med sink), sinksalve, ren sitronsaft og honning. Hver for seg, altså. Prøv deg fram ? Hva som funker for venninna di, funker ikke nødvendigvis for deg. Men husk at huden ikke tåler at du herjer for mye med den, og at om du er veldig plaget over lengre tid, bør du oppsøke en hudpleier eller en (hud)lege.

6. Alle har sett mer eller mindre gode reklamer for shampo mot flass, men et ?hjemme-triks?, er å gni hodebunnen med olivenolje. La den sitte i håret i en halvtimes tid (gjerne lengre), før du vasker den ut med lunket vann. For varmt vann gjør det vanskelig å fjerne oljen, pass på å skylle godt.
 

7. Det strides om hvor viktig det er å drikke litervis med vann hver dag. Men helseskadelig er det iallfall ikke, og vi har dessuten hørt at det skal hjelpe mot slitte hårtupper, på toppen av alt annet. Verdt å prøve? Det er bare å fylle opp vannflaska!

8. Sliter du med svarte prikker og ?nupper?, på området rundt nese og panne, kan du lage din egen peeling. Hell sukker i en liten kopp, til den er omtrent halvfull. Fyll opp resten av koppen med olivenolje, rør sammen og gni det inn i huden. Vask av etterpå, og husk at salt har samme ?slipende? effekt, men kan svi mye mer.

3 kommentarer

belindajakobsen.com

30.09.2008 kl.00:57

fantastiske gode råd!

Tonje

30.09.2008 kl.01:39

Vårre arti å prøvd nåkko tå det, men bli aljder så æ gjær det uansett :P

Faija

30.09.2008 kl.12:43

Belindajakobsen: Jaa, det er det :DTonje: hehe, du e teit da ;);€

Skriv en ny kommentar

hits